banner

Benvinguda

Dr.ViñolasBenvingudaEstimats amics i amigues de la Cardiologia catalana,

És un plaer donar-vos la benvinguda al XXXI Congrés de la Societat Catalana de Cardiologia (SCC), que es celebra per tercer any consecutiu a la Universitat de Barcelona. Altra vegada, ens trobem davant una cita d’alta qualitat científica, aglutinadora no només de la nostra pròpia especialitat, sinó dels metges d’Atenció Primària i el col·lectiu d’Infermeria, sense els quals la nostra feina no seria possible.

Des que em veu donar la confiança per arribar a la presidència, he treballat frec a frec amb tot l’equip de la Junta Directiva per impulsar les Relacions amb l’Administració. El treball en grup, coordinat i persistent ens ha permès seguir sent decisius en la gestació de les polítiques públiques de salut del país.

D’altra banda, hem fomentat el protagonisme dels residents, conscients que les noves generacions que avui es formen al nostre costat seran els responsables de dibuixar un futur més enllà d’on nosaltres hem sabut i pogut arribar. Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i la seva atenció mèdica. És també per aquest motiu que, per primera vegada, el Congrés comptarà amb un espai tecnològic d’startups en Cardiologia.

Durant aquest any, la nostra Societat ha continuat apostant per l’activitat que li és pròpia i els Grups de Treball han seguit creixent a un bon ritme. En particular, cal fer una menció destacada als professionals que des de fa anys participen del Grup d’Unitats de cures Agudes Cardiològiques, de Prevenció i Rehabilitació Cardíaca, Insuficiència cardíaca i el de Coordinació amb Atenció Primària que es coordina amb la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC).

Estic convençut que els millors anys de la Societat estan per venir i que el llegat que s’ha construint durant dècades continuarà pervivint amb els nous relleus. En aquest sentit, vull aprofitar per celebrar la presència del Dr. Valentí Fuster, actual Director General del CNIC, que pronunciarà la conferència magistral ‘Joan Codina Altés’, titulada El Repte Científic #1: entenent i promovent la salut cardiovascular des de la infància al llarg de tota la vida. També la del Dr. Manel Peiró, director del Institute for Healthcare Management que serà l’encarregat de donar la conferència inaugural, sota el títol de “nova pell per a la Vella cerimònia”.

Per finalitzar, vull tancar aquesta benvinguda al Congrés per agrair-vos la dedicació, sovint desinteressada, pel benestar de les persones. M’acomiado havent passat un dels dos anys més intensos i més fascinants de la meva etapa professional. Mai hauria imaginat que podria arribar a ser l’orgullós representant d’un col·lectiu mèdic de tant alt nivell, però, sens dubte, això no m’ha aturat d’intentar aportar valor i entendre que al costat dels millors tot és possible.

Una forta abraçada,

Dr. Xavier Viñolas Prat
President Societat Catalana de Cardiologia